Tehnologia de restaurare a rezervoarelor de lichide periculoase, utilizând sistemul de întărire structurală prin acoperire, pe bază de rășini sintetice PLASTIMOL® B, care este în același timp economică, sigură, dar care protejează și natura

Prin această tehnologie se pot restaura pereții rezervoarelor cilindrice orizontale și verticale, respectiv se poate rezolva problema protecției împotriva coroziunii plăcilor de bază al rezervoarelor cilindrice verticale. Astfel, nu este nevoie de înlocuirea atât de costisitoare a rezervorului, respectiv a plăcii de bază a rezervorului cilindric vertical.

După curățirea și pregătirea în prealabil a suprafeței interioare a rezervorului, se trece la grunduirea cu rășina sintetică elastică PLASTIMOL® rezistentă la chimicale.
După grunduire se obține o suprafață de aderență pe care se aplică sistemul de întărire structurală prin acoperire, pe bază de rășini sintetice PLASTIMOL® B necesar, care a fost calcula luând în calcul presiunea interioară din rezervor.

Rezervoarele tratate cu sistemul de acoperire PLASTIMOL® B pot fi oricând transformate în rezervoare dotate cu sistem de sesizare a scurgerilor cu pereți dubli, respectiv cu placă de bază. Sistemele de acoperire PLASTIMOL® B și PLASTIMOL® D sunt compatibile între ele.

Parametrii tehnici principali ai întăririi structurale prin acoperire PLASTIMOL® B:

 Grosimea stratului: min. 2,5 mm.

 Rezistentă la chimicale (la rezervoarele cu substanțe periculoase, oferim diferite substanțe matrix de construire a sistemului de acoperire PLASTIMOL®, în funcție de capacitatea de rezistență la materialul depozitat)

 Poate fi făcută conductivă din punct de vedere electrostatic, este utilizabilă la rezervoarele lichidelor apolare, a materialelor predispuse încărcării electrostatice.

 Corespunde normelor de protejare a mediului.

 Ciclul de viață se poate planifica în funcție de materialul depozitat și de condișiile de depozitare.


GRP Plasticorr S.R.L.
310151 Arad, Coriolan Petreanu nr. 28
Tel./Fax: (0257) 255-842
E-mail: info@grp-plasticorr.ro
Site: www.grp-plasticorr.ro