Transformarea rezervoarelor de lichide periculoase cu perete simplu în rezervoare cu perete dublu, utilizând sistemul de întărire structurală prin acoperire, pe bază de rășini sintetice PLASTIMOL® DA

Prin aplicare sistemului de întărire structurală prin acoperire, pe bază de rășini sintetice PLASTIMOL® DA dezvoltată de către noi, rezervoarele cu perete simplu deteriorate, corodate pot fi transformate - in situ- fără a fi scoase la suprafață, în rezervoare cu perete dublu, în același timp cu montarea sistemului de sesizare dorit. Rezistența la coroziune a pereților dubli de plastic obținuți prin tehnologia de acoperire cu rășini sintetice PLASTIMOL® DA este mult mai mare decât cea a oțelului, trăsăturile tehnice și mecanice fiind echivalente cu proprietățile technice ale rezervoarelor noi din oțel cu perete dublu. Prin aplicarea aceleiași tehnologii pot fi duplicați și pereții plăcilor de bază a rezervoarelor cilindrice verticale aeriene.

Pe suprafața de aderență obținută după grunduirea ce PLASTIMOL® a suprafeței interne a rezervorului aplicăm stratul de compozit din rășină sintetică de întărire structurală care are caracteristici de protecție a consistenței proprii față de substanța depozitată.
Carcasa dublă de rezistență structurală o obținem cu ajutorul folosirii materialului impregnant PLASTIMOL®, care este un material pa bază de rășină sintetică rezistentă la chimicale cu întăritură de fibră de sticlă structurală și țesătură de fibră de sticlă 3D. Al doilea strat al carcasei, adică stratul de închidere se obține prin laminare cu întăritură de fibră de sticlă, cu închidere de voal de sticlă, prin întrebuințarea stratului impregnant pe bază de rășină sintetică de o rezistență ridicată la chimicale PLASTIMOL® și a stratului de acoperire PLASTIMOL®.
Odată cu impregnarea stratului de închidere, rezevoarele se dotează cu sisteme de sesizare a scurgerilor.

Controlarea spațiului corespunzător pentru sesizarea eventualelor scurgeri dintre pereți este executată prin metoda analizei de densitate de mare precizie (mult mai precisă decât analiza hidrologică).

 Grosimea stratului: min. 7,5 mm.

 Poate fi făcută conductivă din punct de vedere electrostatic, este utilizabilă la rezervoarele lichidelor apolare, a materialelor predispuse încărcării electrostatice.

 Corespunde normelor de protejare a mediului, sesizarea scurgerilor este rezolvabilă în siguranță.

În comparație cu cazul în care se aplică schimbul rezervorului se poate atinge o economisire a costurilor de chiar 40-50%. Gândiți-vă, nu se vor efectua lucrări de terasament...

Trebuie scos din circulație numai rezervorul la care se aplică transformarea, celelalte rezervoare pot funcționa neîntrerupt. Mediul ambiant nu sesizează nimic, în timp ce Dumneavoastră modernizați utilizând technologia cea mai avansată!


GRP Plasticorr S.R.L.
310151 Arad, Coriolan Petreanu nr. 28
Tel./Fax: (0257) 255-842
E-mail: info@grp-plasticorr.ro
Site: www.grp-plasticorr.ro