Transformarea rezervoarelor de lichide periculoase cu perete simplu în rezervoare cu perete dublu, utilizând sistemul de întărire structurală prin acoperire, pe bază de rășini sintetice
PLASTIMOL® DB

Prin aplicare sistemului de întărire structurală prin acoperire, pe bază de rășini sintetice PLASTIMOL® DB dezvoltată de către noi, rezervoarele cu perete simplu deteriorate, corodate pot fi transformate - in situ- fără a fi scoase la suprafață, în rezervoare cu perete dublu, în același timp cu montarea sistemului de sesizare dorit. Unul din elementele esențiale ale technologiei de duplicare a pereților PLASTIMOL® DB este recunoașterea faptului că, prin polimerizare dirijată, "ținută sub control", profităm de contracția cu câteva procente a volumului rășinilor nesaturate poliesterice, respectiv vinilesterice în timpul formării matricelor polimerice. În acest fel cea dea doua carcasă-rezervor, noul rezervor intern, poate fi ușor desprinsă de suprafața originală pregătită și întărită corespunzător. Prin aplicarea aceleiași tehnologii pot fi duplicați și pereții plăcilor de bază a rezervoarelor cilindrice verticale aeriene. Proprietățile acoperirii plastice cu perete dublu realizate în acest fel sunt echivalente cu proprietățile technice ale rezervoarelor noi din oțel cu perete dublu. Această tehnologie a primit a serie de premii, printre care și Premiul de Inovație.

Controlarea spațiului corespunzător pentru sesizarea eventualelor scurgeri dintre pereți este executată prin metoda analizei de densitate de mare precizie (mult mai precisă decât analiza hidrologică).

 Grosimea stratului: min. 5,0 mm.

 Poate fi făcută conductivă din punct de vedere electrostatic, este utilizabilă la rezervoarele lichidelor apolare, a materialelor predispuse încărcării electrostatice.

 Corespunde normelor de protejare a mediului, sesizarea scurgerilor este rezolvabilă în siguranță

Avantajul mare al acestei technologii este, că mulțumită distanței mici adecvate dintre pereți, senzorul de scurgere semnalizează pătrunderea în spațiul gol chiar a unei miimi din lichidul depozitat, în acest fel intervenția poate fi începută în cel mai scurt timp de la defecțiune. În comparație cu cazul în care se aplică schimbul rezervorului se poate atinge o economisire a costurilor de chiar 40-50%. Gândiți-vă, nu se vor efectua lucrări de terasament...

Trebuie scos din circulație numai rezervorul la care se aplică transformarea, celelalte rezervoare pot funcționa neîntrerupt. Mediul ambiant nu sesizează nimic, în timp ce Dumneavoastră modernizați utilizând technologia cea mai avansată!


GRP Plasticorr S.R.L.
310151 Arad, Coriolan Petreanu nr. 28
Tel./Fax: (0257) 255-842
E-mail: info@grp-plasticorr.ro
Site: www.grp-plasticorr.ro