Home             Contact             Sitemap
GRP Plasticorr
SUBSTANŢE DE ACOPERIRE

PLASTIMOL® B
 Detalii

PLASTIMOL® DA
 Detalii

PLASTIMOL® DB
 Detalii

PLASTIMOL® LB
 Detalii

PLASTIMOL® K
 Detalii

PLASTIMOL® KD
 Detalii

PLASTIMOL® VB
 Detalii

PLASTIMOL®
 Detalii

Reabilitarea conductelor - Recondiţionarea ţevilor industriali aflate sub presiune ridicată, de diametre mari, utilizând prepregul PLASTIMOL®

 Print
 Video Film (1 MB)

Tehnologia reprezintă o metodă de mărire a rezistenţei diferitelor conducte industriale - mai ales a conductelor de gaze cu diametre mari - în urma căreia rezistenţa scăzută a unor ţevi ca urmare a procesului de coroziune, poate fi ridicată înapoi la starea iniţială. În timpul derulării procesului nu este nevoie de oprires funcţionării conductei.

După identificarea porţiunii de conductă deteriorată, curăţim porţiunea care urmează să fie reparată, după care grunduim ţeava cu un strat elastic pa bază de răşini sintetice, care va asigura o adziune de mare rezistenţă. Pe suprafaşa de aderenţă astfel obşinută, prin metoda înfăşurării sau a bobinajului, realizăm, strat duă strat, suprafaţa de acoperire a conductei care va asigura mărirea rezistenţei ţevii până la nivelul dorit. În acest scop vom folosi sub formă de "bandă" prepreget PLASTIMOL® de mare rezistenţă. Suprafaţa de acoperire îşi va atinge rigiditatea finală în urma unei acţiuni termice.

Această metoda se poate aplica foarte avantajos la diferite tipuri de conducte, dar este remarcabl faptul că se poate aplica şi în cazul ţevilor arcuite, boltite, sau în cazul reparaţiilor la deteriorările de pe plăcile tubulare.

Pe perioada reparaţilor nu este necesară oprirea utilizării conductelor, şi nici chiar a limitării parametrilor normali de funcţionarea acesteia. Aceasta este şi explicaţia de ce această metodă este mult mai cost economicoasă decât metoda schimbării porţiunii de ţeavă deteriorată.

Prin aplicarea Acestei tehnologii se poate obţine o mărire deosebită a rezistenţei conductei. În funcţie de parametrii tehnici care se doresc a se obţine se pot alege diferite lăţimi ale bandei prepreg PLASTIMOL®, şi deasemenea se poate optimiza numărul spiralelor care alcătuiesc suprafaţa de acoperire.

Comparaţi cu schimbarea conductei... Toate punctele de vedere sunt alături de utilizarea prepregului PLASTIMOL®


 Înapoi
Top