Reabilitarea conductelor - Recondiționarea țevilor industriali aflate sub presiune ridicată, de diametre mari, utilizând prepregul PLASTIMOL®

Tehnologia reprezintă o metodă de mărire a rezistenței diferitelor conducte industriale - mai ales a conductelor de gaze cu diametre mari - în urma căreia rezistența scăzută a unor țevi ca urmare a procesului de coroziune, poate fi ridicată înapoi la starea inițială. În timpul derulării procesului nu este nevoie de oprires funcționării conductei.

După identificarea porțiunii de conductă deteriorată, curățim porțiunea care urmează să fie reparată, după care grunduim țeava cu un strat elastic pa bază de rășini sintetice, care va asigura o adziune de mare rezistență. Pe suprafașa de aderență astfel obșinută, prin metoda înfășurării sau a bobinajului, realizăm, strat duă strat, suprafața de acoperire a conductei care va asigura mărirea rezistenței țevii până la nivelul dorit. În acest scop vom folosi sub formă de "bandă" prepreget PLASTIMOL® de mare rezistență. Suprafața de acoperire își va atinge rigiditatea finală în urma unei acțiuni termice.

Această metoda se poate aplica foarte avantajos la diferite tipuri de conducte, dar este remarcabl faptul că se poate aplica și în cazul țevilor arcuite, boltite, sau în cazul reparațiilor la deteriorările de pe plăcile tubulare.

Pe perioada reparaților nu este necesară oprirea utilizării conductelor, și nici chiar a limitării parametrilor normali de funcționarea acesteia. Aceasta este și explicația de ce această metodă este mult mai cost economicoasă decât metoda schimbării porțiunii de țeavă deteriorată.

Prin aplicarea Acestei tehnologii se poate obține o mărire deosebită a rezistenței conductei. În funcție de parametrii tehnici care se doresc a se obține se pot alege diferite lățimi ale bandei prepreg PLASTIMOL®, și deasemenea se poate optimiza numărul spiralelor care alcătuiesc suprafața de acoperire.

Comparați cu schimbarea conductei... Toate punctele de vedere sunt alături de utilizarea prepregului PLASTIMOL®


GRP Plasticorr S.R.L.
310151 Arad, Coriolan Petreanu nr. 28
Tel./Fax: (0257) 255-842
E-mail: info@grp-plasticorr.ro
Site: www.grp-plasticorr.ro